Butlletí de novetats

Abril,2015

Novetats d’Ivàlua

Nova edició del “Curs introductori d’anàlisi de dades per a l’avaluació de polítiques públiques”

Ivàlua ha iniciat la difusió de l’oferta de cursos per aquest 2015 amb l’obertura de la inscripció a una nova edició del Curs introductori d’anàlisi  de dades per a l’avaluació de polítiques públiques. Es tracta d'un curs d'introducció als principals mètodes i tècniques d’anàlisi quantitativa que s’apliquen a l’avaluació de polítiques públiques. Els principals objectius d'aprenentatge d’aquest curs són el de conèixer els fonaments i conceptes bàsics de l’estadística descriptiva i de l’estadística inferencial; conèixer les aplicacions de les tècniques estadístiques en l’avaluació de polítiques públiques; practicar l'aplicació d'aquestes tècniques amb el paquet estadístic lliure R mitjançant l'ús d'una de les seves interfícies gràfiques (Deducer); i finalment analitzar exemples d’aplicació d’aquestes tècniques a avaluacions concretes de polítiques públiques.

L’equip docent d’aquesta nova edició del curs estarà format per Jordi Muñoz, Investigador Ramón y Cajal al Departament de Dret Constitucional i Ciència Política de la Universitat de Barcelona i Guillem Rico investigador postdoctoral a la Universitat Autònoma de Barcelona.

El darrer trimestre de l’any s’oferirà també una nova edició del Curs de Formació en Mètodes Qualitatius aplicats a Avaluació de Polítiques Públiques (Nivell I) i del Curs d’introducció a l’avaluació econòmica.

Cloenda del Cicle de diàlegs sobre “Política i Coneixement”

Els passat mes de febrer es va inaugurar al Palau Macaya de Barcelona el Cicle de Diàlegs sobre “Política i Coneixement” que ha organitzat Ivàlua conjuntament amb l’Obra Social “la Caixa”. Aquest Cicle es va cloure el dia 15 d’abril amb el darrer diàleg titulat “Com imbricar el coneixement en la política: experiències internacionals”, i va comptar amb la participació de Joachim Möller, director de l’lnstitute for Employment Research del Govern Federal d’Alemanya i Tom Gash, director de Recerca de l’Institute for Government de UK, moderats per Jacint Jordana director de l’Institut Barcelona d'Estudis Internacionals (IBEI) i catedràtic de Ciència Política i de l’Administració de la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

Podeu consultar els vídeos i altres materials del Cicle de diàlegs al portal de recursos per a l’avaluació

Memòria d’activitats d’Ivàlua

El passat 22 d’abril, el Consell Rector d’Ivàlua va aprovar la Memòria d’activitats 2014 de l’Institut, que ja està disponible al portal de recursos per a l’avaluació i a Issuu. Es tracta del sisè balanç d’activitats que presenta Ivàlua des que es va posar en funcionament l’any 2008.

El text inclou també una síntesi de les principals actuacions dutes a terme per l’Institut en aquest període, en les línies d’avaluació, formació i documentació, promoció, i avaluació de l’avaluació.

Novetats sobre avaluació a Catalunya

Compareixença de David Casado, analista de l'Institut Català d'Avaluació de Polítiques Públiques, davant la Comissió de Benestar, Família i Immigració per a informar sobre la Proposició de llei de la renda garantida de ciutadania

David Casado, analista de l'Institut Català d'Avaluació de Polítiques Públiques, va comparèixer davant la Comissió de Benestar, Família i Immigració per a informar sobre la Proposició de llei de la renda garantida de ciutadania establerta per l'article 24.3 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya.  La compareixença va tenir lloc el passat 8 d’abril a la Sala de grups del Parlament de Catalunya. Aquí podeu consultar l’ordre del dia de la Comissió i el vídeo de la compareixença:

  • Ordre del dia de Comissió de Benestar, Família i Immigració >>
  • Vídeo de la Compareixença >>

Ivàlua ha avaluat en dues ocasions, l’any 2009 i el 2011, la Renda Mínima d’Inserció. Aquests resultats de les avaluacions prèvies de la RMI sumats als arguments que proporciona  l’evidència internacional poden  resultar útils per a valorar la proposta de la renda garantida de ciutadania.  Els informes es troben disponibles en aquest enllaç.

Resultats de l’avaluació de competències bàsiques dels alumnes de 4t d’ESO 2015

El 10 d’abril, la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, va presentar els resultats de l’avaluació de competències bàsiques dels alumnes de 4t d’ESO que es van realitzar el passat mes de febrer.

La prova avalua les competències en finalitzar l’etapa obligatòria en llengua catalana, llengua castellana, matemàtiques, i llengua estrangera –anglès i francès-. Els resultats d’aquesta edició són els següents: la mitjana en llengua catalana és de 76,3, en llengua castellana és de 75,2, en matemàtiques és de 68,7 i, en llengua anglesa (en el cas dels alumnes que la tenen com a primera llengua estrangera) és de 69,3. Enguany, com a novetat, s’han facilitat criteris objectius de correcció per a l’avaluació de l’expressió escrita en les competències lingüístiques.

L’avaluació de l’educació secundària obligatòria s’ha realitzat per quart any consecutiu i la titular d’Ensenyament ha explicat que s’ha incrementat la participació dels alumnes en relació al curs passat perquè cada cop aquesta prova és més inclusiva passant del  7,9 d’exempts l’any 2012, a un 5,2 aquest any.

FONT: Generalitat de Catalunya. Sala de Premsa

Novetats sobre avaluació al món

III Jornades de Periodisme de Dades i Dades Obertes

Les III Jornades de Periodisme de Dades #JPD15 es celebraran durant cinc dies els propers 3, 4, 5, 6 i 7 de juny a Barcelona, Pamplona i Madrid amb conferències, debats, Meetup Data, tallers, Install fest, Hackaton, etc.

Aquesta edició de les Jornades es focalitzarà en els temes de seguretat i privacitat en les comunicacions.

FONT: http://periodismodatos.okfn.es/

 

Tweets destacats del mes @Ivalua_Cat

En directe la compareixença de D.Casado @Ivalua_Cat a la Comissió de Benestar, Família i Immigració @parlament_cat http://bit.ly/18WT1gD

Vídeo https://vimeo.com/124505674  i altres materials http://bit.ly/1zsfpXL del 2n Diàleg #PolíticaiConeixement 16/3 Palau Macaya

Com imbricar el coneixement en la política: experiències internacionals #PolíticaiConeixement amb J.Möller i T.Gash, moderats per J.Jordana

Ja disponible l’oferta formativa d’Ivàlua per aquest 2015 http://bit.ly/1JbFjWW  . Inscriu-te als nostres cursos!

Noves adquisicions del Centre de documentació
Aquests documents es poden consultar al Centre de Documentació d'Ivàlua

Avaluació

  Qualitative Data Analysis: an introduction / Grbich, Carol .-- London: Sage Publications, 2013. Avaluació