Butlletí de novetats

Juny,2014

Novetats d’Ivàlua

Disponibles els materials de la Jornada: “L’avaluació de polítiques en l’àmbit local: una assignatura pendent per a la innovació social”

El passat 3 de juliol es va celebrar al Palau Macaya de Barcelona la Jornada “L’avaluació de polítiques en l’àmbit local: una assignatura pendent per a la innovació social” organitzada per Ivàlua amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”. 

L’acte, al qual van assistir 140 persones, va ser presentat per Frederic Udina, president de l’Institut Català d’Avaluació de Polítiques Públiques, Albert Soria, sotsdirector general de la Fundació “la Caixa” i Xavier Forcadell, coordinador general de la Diputació de Barcelona. 

Les ponències presentades David Gough, director de l'Evidence for Policy and Practice Information and Co-ordinating Centre - EPPI (UK),  Esther Pano, coordinadora de l'Observatori de Govern Local Fundació Carles Pi i Sunyer d'Estudis Autonòmics i Locals,  Ramon Dordal, cap de la secció de suport a l'activitat econòmico-financera municipal de la Diputació de Barcelona, i Federico Todeschini i Jordi Sanz, analistes d'Ivàlua, es troben disponibles al web d’Ivàlua. També podeu accedir als vídeos-resum de la jornada, així com al vídeo complet de la ponència principal, sobre com poden els ajuntaments incorporar evidència científica al disseny de programes d'àmbit local (D.Gough) des del mateix portal d’Ivàlua o directament a vimeo.com/Ivalua.

[Español]

Novetats sobre avaluació a Catalunya

Presentació de l’informe de la Central de Resultats 2012

El passat 19 de juny  es va presentar al CaixaForum de Barcelona l’informe de la Central de Resultats: Recerca en Ciències de la Salut. Dades 2012. La Central de Resultats és un projecte de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) que té com a objectiu mesurar, avaluar i difondre els resultats pel que fa a la salut i qualitat assolits pels diferents agents que integren el sistema sanitari. 

Aquest projecte analitza per primer cop la recerca en ciències de la salut a Catalunya a escala quantitativa. Prèviament ha avaluat el mapa de resultats del sistema hospitalari, l’atenció primària, i la salut mental i les addicions. 

La recerca catalana representa un 7,67% del pes de la recerca biomèdica a nivell europeu i un 2,35% a tot el món. Aquest informe  ha analitzat les dades de l’any 2012 de dinou centres de recerca i instituts de recerca sanitària del país.

Més informació

FONT: Generalitat de Catalunya. Sala de premsa.

[Español]

Portal de dades obertes de la Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha obert recentment el seu portal de dades obertes. Aquest portal ofereix un catàleg de dades públiques en formats digitals, estandarditzats i interoperables per a la seva reutilització per part de la ciutadania i les empreses. 

La plataforma disposa d’un cercador per paraula clau, format i categoria que permet localitzar les dades obertes disponibles.

Aquestes dades estan disponibles en diferents formats oberts (HTML, XML, JSON, CSV o d'altres) i preparades per interoperar amb dades d’altres organismes (Liked Data basat en llenguatge semàntic RDF).

Més informació 

FONT: Diputació de Barcelona. Dades Obertes

[Español]

Novetats sobre avaluació al món

Garantia Juvenil a Espanya: Què podem aprendre d’experiències internacionals?

El govern espanyol ha dissenyat el seu Plan Nacional de Implantación de la Garantía Juvenil (PNIGJ), dins de la iniciativa Empleo Joven de la Comissió Europea. En aquest marc,  la Fundació Bertelsmann va organitzar l’acte “Garantia Juvenil a Espanya: Què podem aprendre d’experiències internacionals?” per tal de facilitar d’una banda una plataforma d’intercanvi de bones pràctiques entre països i de l’altra d’analitzar l’adaptació del YouthGuarantee  al context socioeconòmic espanyol i les seves possibles conseqüències. 

L’acte es va celebrar a la Fundació Bertelsmann (Barcelona) el passat 2 de juny. David Casado, analista d’Ivàlua, va participar en un dels debats del workshop d’experts.

Podeu visionar la Jornada en aquest enllaç.

FONT: Fundació Bertelsmann

[Español]

Ivàlua participarà a la Ninth Annual Conference "Randomised Controlled Trials in the Social Sciences"

Miquel Àngel Alegre i Federico Todeschini, analistes d’ivàlua, participaran com a ponents convidats a la 9a conferència anual “Randomised Controlled Trials in the Social Sciences” que se celebrarà  a la Universitat de York (Regne Unit).  La conferència tindrà lloc del 10 al 12 de setembre i està organitzada pels professors David Torgerson i Karen Bloor, de la Universitat de York i per la professora Carole Torgerson de la Universitat de Durham.

Aquesta conferència comptarà amb la presència de ponents nacionals i internacionals que presentaran les seves experiències sobre experiments en ciències socials. La conferència anirà seguida d’un workshop el dia 12 de setembre. 

FONT: University of York

[Español]

Tweets destacats del mes @Ivalua_Cat

Central de Resultats de Cat: mesura,avalua i difon informació centres assistencials.1r informe Centres Rec. Biom. 2012 http://ves.cat/luBv

Vídeos sobre Avaluació d’Impacte via Strategic Impact Evaluation Fund World Bank http://vimeo.com/92939095  i http://vimeo.com/92748374

La base de dades sobre efectivitat de programes educatius del Whats Work ClearingHouse ja té més de 10,300 estudis http://ves.cat/lm4x

Guia d’Anàlisi Cost-Benefici publicada pel Departament del Tresor del Regne Unit (2014) http://ves.cat/k25r

Estudi sobre l’efectivitat del programa “Teaching for America” en matemàtiques http://ves.cat/lm4z

Noves adquisicions del Centre de documentació
Aquests documents es poden consultar al Centre de Documentació d'Ivàlua

Indicadors Socials

  Society at a Glance 2014: OECD Social Indicators / OECD .-- París: OECD Publishing, 2014. Indicadors Socials