Butlletí de novetats

Novembre,2014

Novetats d’Ivàlua

L’equip d’Ivàlua us desitja Bones Festes i Bon Any!

Us podeu descarregar aquí la nostra nadala >>

 

Ivàlua recull la Menció Enric Renau i Permanyer a la recerca social aplicada en educació, formació i treball

El president d'Ivàlua, Frederic Udina, va rebre el passat 27 de novembre la Menció especial Enric Renau i Permanyer a la recerca social aplicada en educació, formació i treball, atorgada a l'Institut Català d'Avaluació de Polítiques Públiques (Ivàlua) per la seva tasca de promoció de l'avaluació d'impacte de polítiques i programes. Aquest guardó concedit pel DEP Institut, el Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya i Educaweb, estava emmarcat dins la 7a edició dels premis Educaweb d'orientació acadèmica i professional, que es va celebrar al Palau de la Música Catalana.

Ivàlua convoca la provisió d’un lloc de treball vacant d’analista nivell 2

Per donar suport a les seves línies de treball, Ivàlua convoca la provisió d’un lloc de treball vacant d’analista nivell 2. La convocatòria romandrà oberta fins el proper 19 de desembre.

Aquí podeu consultar tota la informació disponible.

Publicats els materials del segon diàleg sobre “Noves formes de filantropia i transformació social”

Els mes d’octubre es va inaugurar al Palau Macaya de Barcelona el Cicle de Diàlegs sobre “Noves formes de filantropia i transformació social” que ha organitzat Ivàlua conjuntament amb l’Obra Social “la Caixa”. En el segon dels diàlegs que va portar per títol “Pot la filantropia transformar la societat?” hi van intervenir Dan Corry, Chief Executive de la New Philanthropy Capital (Regne Unit) i Stephen J. Ball, Institute of Education, University of London (Regne Unit), moderats per Miquel Àngel Alegre, analista d’Ivàlua. Ja estan disponibles els materials d’aquest segon debat al portal de recursos per a l’avaluació , així com el vídeo de l’entrevista a Dan Corry i altra informació complementària de tot el Cicle.

Properament estaran disponibles també els materials del tercer diàleg “Entre allò públic i allò privat: noves xarxes filantròpiques a Catalunya”, que va comptar amb la participació de Daniel Oliver, CEO de Creoentuproyecto i Teresa Tarragó, CEO de iproteos; Albert Forn, director associat de la GSMA i Jordi Vivancos, responsable de l’Àrea de Tecnologies per a l’Aprenentatge i el Coneixement, Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya; i Fèlix Alaguero, propietari donant i Andreu Escolà, president del GEPEC-EdC, moderats per Ricard Valls, CEO de Zohar Consultoría & Marketing Social.

Novetats sobre avaluació a Catalunya

Presentació del llibre “Obertura i reutilització de dades públiques”

El passat 17 de novembre, es va presentar al Palau Robert de Barcelona el llibre “Obertura i reutilització de dades públiques”. La publicació, a càrrec de Martín Álvarez Espinar, responsable de l'Oficina del World Wide Web Consortium (W3C) a Espanya/CTIC analitza l'obertura de dades i el foment de la reutilització de la informació pública, estudia el cicle de vida i el marc legal vigent, i examina algunes de les principals iniciatives a nivell internacional.

Més informació

FONT: gencat blog

Novetats sobre avaluació al món

Participació d’Ivàlua al COMPIE 2014

Federico Todeschini, analista d’Ivàlua, va presentar el passat 27 de novembre a Roma, la ponència “The impacts of training-intensive labour market policies on NEETs’ labour and educational prospects: evidence from Catalonia (Spain)” a la conferència Counterfactual Methods for Policy Impact Evaluation (COMPIE 2014), dins la sessió sobre “Active Labour Market policies”.

Els principals objectius d’aquesta conferència han estat els d’analitzar l'evolució dels mètodes de contrafactuals aplicats a l'avaluació de l'impacte de les polítiques, especialment les d'ocupació, socials i educatives, en línia amb l'èmfasi en la formulació de polítiques basades en l'evidència en el període de programació de la UE 2014-20.

Més informació

FONT: European Commission

Nova edició del Máster Iberoamericano en Evaluación de Políticas Públicas

La Universidad Internacional de Andalucía iniciarà el proper 23 de febrer la VIIIa edició del Máster Iberoamericano en Evaluación de Políticas Públicas. El curs s’adreça a professionals del sector públic relacionats amb la gestió, execució, seguiment i avaluació de les polítiques públiques; a professionals d’organismes internacionals, i a graduats universitaris que vulguin treballar en l’àmbit de la gestió pública.

El curs consta de 6 mòduls distribuïts en una fase virtual i en una fase presencial, amb continguts que donen una visió panoràmica de l’avaluació de polítiques i programes, i els principals enfocaments, mètodes i tècniques. El Máster finalitza amb un mòdul d’experiències pràctiques d’avaluació i una fase posterior d’investigació en la que s’ha de desenvolupar un treball final.

Més informació

FONT: Sociedad Española de Evaluación

 

 

Tweets destacats del mes @Ivalua_Cat

F.Udina @Ivalua_Cat en l’acte del 20è aniversari de la XODEL 12/11 http://bit.ly/1zFY1o3

3r Diàleg #NovaFilantropia “Entre allò públic i allò privat: noves xarxes filantròpiques a Catalunya”10/11 Palau Macaya http://bit.ly/1scyxLO

Disponible l'entrevista a la directora de Giving Evidence (Regne Unit) Caroline Fiennes http://vimeo.com/110978723  #NovaFilantropia

Disponible l'entrevista a Dan Corry, Chief Executive de la New Philanthropy Capital (Regne Unit) http://vimeo.com/112152660  #NovaFilantropia

F.Udina, recull menció Enric Renau atorgada a @Ivalua_Cat, per la seva tasca d promoció de l’avaluació d’impacte

Noves adquisicions del Centre de documentació
Aquests documents es poden consultar al Centre de Documentació d'Ivàlua

Avaluació

  Doing a systematic review: a student's guide / Boland, Angela [Ed.]; Cherry, Gemma M. [ed.]; Dickson, Rumona [ed.] .-- London: Sage, 2014. Avaluació