Butlletí de novetats

Setembre,2014

Novetats d’Ivàlua

Cicle de Diàlegs Ivàlua-Palau Macaya: “Noves formes de filantropia i transformació social"

Els mesos d’octubre, novembre i desembre se celebrarà al Palau Macaya de Barcelona el Cicle de Diàlegs sobre “Noves formes de filantropia i transformació social” que organitzen conjuntament Ivàlua i l’Obra Social “la Caixa”. En el primer dels diàlegs (13 d’octubre)  sota el títol Actors, missió i instruments de la “nova filantropia”  hi ha participat Theo Schuyt, fundador del Centre for Philanthropic Studies, VU University of Amsterdam, Holanda i Caroline Fiennes, directora de Giving Evidence, Regne Unit. David Camps, Fundraising and Marketing Manager a la Fundación Vicente Ferrer, ha moderat el diàleg.  Els següents diàlegs tindran lloc el 27 d’octubre i 10 de novembre.

El mes de desembre tindrà lloc un Seminari sota el títol “Noves formes de filantropia: aprenentatges i implicacions pràctiques”, amb l’objectiu de recollir les principals conclusions del Cicle de Diàlegs i traduir-les en forma d’implicacions i reflexions pràctiques per al context català.

Més informació i inscripcions aquí.

Novetats sobre avaluació a Catalunya

Impacte i SROI als serveis socials

David Casado, analista d’Ivàlua, va participar el dia 29 de setembre amb la ponència “Què entenem per avaluació d'impacte als serveis socials?“ en el marc d’una jornada titulada “Impacte i SROI als serveis socials“ celebrada a l’Auditori de Sant Cugat del Vallès dirigida als càrrecs electes i als responsables de les àrees de serveis socials dels governs locals de Catalunya amb l'objectiu de donar-los a conèixer la metodologia SROI (Social Return On Investment), una metodologia que permet avaluar l'impacte d'una inversió.  

L'objectiu principal de l'SROI és conèixer quin impacte genera cada euro invertit en un projecte, un fet que també permet millorar la seva estratègia i gestió.  

A la Jornada, organitzada per Tàndem Social, també hi van participar càrrecs electes i tècnics i directius de diferents governs locals i altres organismes.

FONT: Consorci d’Acció Social de Catalunya

II Jornades Govern obert Terrassa

Terrassa acollirà el proper 16 d’octubre les II Jornades de Govern Obert, al Vapor Universitari. Aquestes jornades dirigides tant a representats de les administracions públiques com al sector privat, comptaran amb la participació de diversos experts de l’administració pública i d’empreses líders del sector que  reflexionaran al voltant del big data i la transparència.

Més informació i inscripcions:  http://ogovday.terrassa.cat/

Novetats sobre avaluació al món

Publicats els materials de la Randomised Controlled Trials in the Social Sciences

Recentment s’han publicat els materials de 9a conferència anual “Randomised Controlled Trials in the Social Sciences” celebrada a la Universitat de York (Regne Unit) el passat mes de setembre i organitzada pels professors David Torgerson i Karen Bloor, de la Universitat de York i per la professora Carole Torgerson de la Universitat de Durham.

Aquesta conferència que va comptar amb la presència de ponents nacionals i internacionals que  van presentar les seves experiències sobre experiments en ciències socials, va comptar amb la participació de Miquel Àngel Alegre i Federico Todeschini, analistes d’Ivàlua que hi van presentar la ponència “Preaching for RCT’s in Spain. A rather consistent history of failures.”  Podeu consultar aquesta ponència i la resta de materials de la conferència al web de la University of York.

FONT: University of York

Tweets destacats del mes @Ivalua_Cat

Quines coses solen anar malament en el moment de realitzar un experiment social? http://ves.cat/l9Z9

Breu introducció a l'ús d'assignació aleatòria en les polítiques públiques http://bit.ly/1tbqH5h 

Per què és important tenir clara la teoria del canvi abans d'iniciar una avaluació? http://ves.cat/l9Z6

Howard White ens explica en un vídeo què és l'avaluació d'impacte http://ves.cat/l9Z5

Experiments socials i context local: ‘The Power of Randomized Evaluation: Understanding Issues, Adapting Solutions’ http://goo.gl/hntvdn

Noves adquisicions del Centre de documentació
Aquests documents es poden consultar al Centre de Documentació d'Ivàlua

Educació - Avaluació

  Handbook of Education Policy Research / Sykes, Gary, [ed.]; Schneider, Barbara, [ed.]; Plank, David N. [ed.] .-- New York: American Educational Research Association, 2009. Educació - Avaluació