Vés al contingut

Assessorament sobre indicadors per a l’avaluació de polítiques de bon govern

Enviat per kiwop el

Davant l’afebliment democràtic i la desconfiança ciutadana envers les institucions, les polítiques de bon govern, ètica pública i integritat esdevenen clau per recuperar la credibilitat institucional. Tot i l’interès creixent en aquests àmbits, l’evidència sobre què funciona realment és encara escassa, principalment per la manca d’avaluació i d’indicadors de resultat que vinculin aquestes polítiques amb la qualitat democràtica.

Marc Roca Llevadot

Graduat en Economia (2021) per la Universitat Pompeu Fabra i Màster en Economia (2022) per la Universitat de Tilburg amb especialització en polítiques públiques. Prèviament, ha treballat com a ajudant de recerca en el departament de microeconomia del Banc d'Espanya (2023) on ha fet anàlisi de polítiques públiques en el mercat laboral i en fiscalitat, i com a analista de recerca en la direcció general d'economia del Banc Central Europeu (2024) analitzant els desenvolupaments salarials a través de convenis col·lectius.

Què funciona en polítiques d’habitatge: quin paper hi pot tenir l’evidència?

Enviat per kiwop el
12 de juny | 9.30 –12 h | Sala d’actes del Departament de Territori, Habitatge i Transició ecològica
Av. de Josep Tarradellas, 2-6, Barcelona

L’accés a un habitatge digne és un dret fonamental que garanteix la qualitat de vida i la cohesió social.

Maria Martí Capera

Graduada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Pompeu Fabra (2023) i Màster en Social Sciences per la Universitat Carlos III – Instituto Juan March (2025). També, va cursar un Minor en Estudis de Gènere per la Universitat Pompeu Fabra i va formar part del grup de recerca GRETA (Research Group on Gender and Inequalities) per la mateixa universitat.

QFCLLD 01 - Què funciona en els serveis d’ajuda a domicili

Enviat per kiwop el

Aquest informe presenta una revisió sistemàtica de la literatura internacional sobre les avaluacions dels serveis d’ajuda a domicili. Es tracta del primer estudi temàtic de la sèrie Què funciona en cures de llarga durada i parteix del número 0, en què es conceptualitzen les cures de llarga durada, s’analitza com s’organitzen a Catalunya i s’estableixen les bases per identificar els elements estructuradors que han de guiar l’anàlisi de les evidències disponibles.

QFGJ 04 – Com promoure la salut sexual i reproductiva en l'àmbit de la joventut? Guia pràctica

Enviat per kiwop el

Aquesta guia es concep com una eina de suport adreçada a les professionals que treballen amb persones joves dels àmbits de la joventut, el gènere i la salut, tant de l’administració com del tercer sector i la societat civil, però també és un recurs per a recercadores interessades en aquest camp. El seu objectiu és proporcionar una base sòlida d’evidència científica que ajudi en el disseny de noves polítiques i en la revisió de les ja existents per tal de garantir-ne l’eficàcia.

QFGJ 03 – Com promoure la salut sexual i reproductiva en l’àmbit de la joventut? Revisió de l’evidència internacional

Enviat per kiwop el

La promoció de la salut sexual i reproductiva (SSR) és un procés que permet ajudar les persones en la presa de decisions sobre la seva pròpia salut. Es tracta d’un procés polític i social que implica la posada en marxa d’accions individuals juntament amb estratègies que modifiquin factors socials, ambientals i econòmics.

QFGJ 02 –Què és la salut sexual i reproductiva i com afecta en l’àmbit de la joventut? Problemàtica

Enviat per kiwop el

Aquest document defineix què és la salut sexual i reproductiva en l’àmbit de la joventut d’una forma sintètica i funcional, abordant-la des d’un enfocament d’un dret humà que totes les persones posseïm i aplicant una perspectiva de gènere i interseccional per a l’anàlisi dels estudis inclosos. En aquest sentit, s’analitzen tant els agents que intervenen en la salut sexual i reproductiva com els diversos elements que la conformen.